NIEUWS

Joods Overleg start doneeractie
voor bevrijdingsdagprogramma

doneeractie

De Stichting Dordt Joods Overleg (SDJO) is een inzamelingsactie begonnen om op die manier geld bijeen te krijgen voor een programma op 5 mei, Bevrijdingsdag.
        De stichting probeert de joodse cultuur terug te brengen in Dordrecht. De Holocaust heeft “grote gaten geslagen” in de Dordts-joodse gemeenschap, aldus de SDJO, terwijl er in de stad “ooit een bruisend joods leven was”. Eerder heeft de SDJO bijeenkomsten georganiseerd die “goed bezocht” werden: Soekot, Chanoeka en de Auschwitz-herdenking bijvoorbeeld.

Betrokkenheid
Net als vorig jaar wil de stichting op 5 mei “de vrijheid vieren” en “dat graag met zoveel mogelijk mensen”. Er is daartoe een programma samengesteld met lezingen, workshops en andere activiteiten. Daar is geld voor nodig, reden waarom er een doneeractie is opgezet.
        “Wij doen daarom”, aldus de stichting in een rondschrijven, “een beroep op iedereen die het belangrijk vindt om dat wat bijna verloren was, te herstellen. Help ons om de Joodse cultuur zichtbaar te maken door ons te helpen met een donatie en je betrokkenheid te tonen”.
        Wie financiële steun wil verlenen, kan dat via dit websiteadres.